در عصر فرا اطلاعات نقش شبکه های اجتماعی از دید هیچکس پوشیده نیست. جامعه مانند شبکه ای از مقررات و نقش هاست که در آن ها برخی از افراد به لحاظ قدرت و کنترل عمومی با توجه به ابزارهایی که در اختیار دارند نسبت به دیگران از موقغیت برتری برخوردار می باشند.
با توجه به همین برتری ها، سلسله مراتب اجتماعی خاصی در جامعه شکل می گیرد که عبارتند از: گروه کوچک سرآمد های صاحب قدرت، گروه های وسیع طبقه ی متوسط و انبوه عظیم عامه ی مردم.
در بسیاری از کشورهای جهان سوم و حتی کشورهای در حال گذار؛ در کنار این گروه ها برخی گروه های خارجی نیز وجود دارند که از جهت سلسله مراتب نسبت به سرآمدان صاحب قدرت نیز مقام ممتازتری دارند و قادرند تصمیم ها، معیار ها، ارزش ها و استراتژی های خود را به دیگران تحمیل کنند.
در چنین شرایطی قشرهای پایین تر جامعه با گروه ممتاز به شکلی ناخواسته و غیر ارادی همراه می شوند و از برداشت های اجتماعی، ارزش ها و شیوه های رفتاری آنها تقلید می کنند.
با توجه به اقتضائات عصر حاضر؛ شبکه های اجتماعی نظر به خصوصیت ها و ویژگی های خاص ارتباطی خود، نقش تعیین کننده ای در مناسبات اجتماعی ، ارزش ها و شیوه های رفتاری داشته و دارند.
با توجه به این شرایط هنر یک ارتباط دان ماهر در این است که چگونه از مهارت های ارتباطی خود استفاده کرده و آن ها را شکل دهد تا کمتر دچار مشکل شود.
البته به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که مشکلات ارتباطی اغلب از نا آگاهی انسان ها سرچشمه می گیرد و این مشکل در هر جامعه ای اعم از باز یا بسته شکل خاص خود را پیدا می کند.
سلام
پاسخحذفبنده جزو انجمن روابط عمومی ایران واحد فارس هستم
خوشحال میشم به وبلاگ من هم سر بزنید...